N Y H E T E R

maj 2020 Årsmötet uppskjutet

På samma sätt som många andra möten och evenemang som skull ha ägt rum under våren ser styrelsen sig nödgad att senare-lägga föreningens årsmöte. Vi hoppas att folkhälsoläget ska vara gynnsammare till hösten och återkommer med kallelse och mötesinformation så snart omständigheterna medger. Njut av sommaren och håll er friska så ses vi igen om några månader!

 

3 februari 2020 kl 18 Stellan Fryxell, 
Tengbom arkitekter

Under årets första föreningsmöte blickar vi ut över Stockholm från nionde våningsplanet i Glashuset vid Slussen där norralatinaren Stellan Fryxell tar emot i Tengbom arkitekters lokaler.
Stellan, som är arkitekt och professor emeritus, kommer att berätta om arkitektkontoret Tengbom, om hållbar stadsutveckling och klimatet samt om projekt han varit involverad i, bland annat Hammarby Sjöstad. Det blir också tid för frågor och diskussion.
Kvällens måltid intas på Sjöfartshotellet strax intill.

28 augusti 2019 kl 17 Sommarmöte på Confidencen
Danslegenden och norralatinaren Per Arthur Segerström berättar om sin danskarriär och sitt liv efter dansen, och vi kommer givetvis också att få en initierad presentation av den omsorgsfullt restaurerade slottsteatern med anor från 1753.
Per Arthur var elev vid Operans balettelevskola 1960–70 och blev därefter fast anställd vid Kungliga Baletten. Han blev solist 1973, premiärdansör 1975 och utnämndes 1990 till hovdansare. 
Middag serveras ca 18:30 på Ulriksdals slottscafé.

15 maj 2019 kl 18 Årsmöte i Norra Latin
Efter årsmötesförhandlingarna lämnar vi ordet till norralatinaren Malena Ivarsson. Malena är socionom och auktoriserad klinisk sexolog med jungiansk vidareutbildning och blev som vi alla minns mycket uppmärksammad genom TV-programmen Sköna söndag och Fräcka fredag i mitten på 1980-talet.
Efter åren i Norra Latin 1962-1966 började Malena läsa på Socialhögskolan i Lund. Sexologi fanns vid
den tiden inte att tillgå som högskoleämne så hon fick gå en treårig diplomutbildning i Danmark för att
tillgodogöra sig den kompetensen.
Kvällen avslutas med middag på restaurang Hubertus.

E-post eller papperspost? 
En stor del av föreningens medlemmar har numera e-post-adresser, och vi har under flera år skickat ut mötesinformation och andra meddelanden även denna väg. Vi vet att somliga föredrar att få all post digitalt medan andra tycker att papperspost är bättre. 
 
Nu behöver vi din hjälp för att få veta dina preferenser! Det finns följande möjligheter:
 
- Om du får meddelanden via e-post och tycker att det räcker med digital leverans i fortsättningen behöver du inte svara, då väljer vi automatiskt det nästa gång! 

 

- Om du får meddelanden endast i pappersform och vill fortsätta att ha det så, behöver du heller inte svara! 
 
- Om du får meddelanden via e-post men vill fortsätta att dessutom få pappersutskick ber vi dig skicka ett svar till medlemsregistret@norra-latin.se så noterar vi det! 
 
- Om du får meddelanden i pappersform men har en e-postadress ber vi dig skriva till medlemsregistret@norra-latin.se om du i fortsätt-ningen vill få utskicken digitalt. Om du dessutom vill fortsätta att få pappersutskick, ange det i meddelandet!