Musiken på Sommis

Nedan ett urval av de låtar som spelades under denna kvart på mor-gonen. Klockan 8 kom Chefen och sa några välkomstord till den på- började dagen. Det kunde handla om klädsel, väder eller något annat som var i görningen.

Från denna  den senaste av radiostudios, sändes musik och tal ut till logementen, eller luckorna. Varje knapp representerade en lucka. Om inte radiolicensen hade betalats, så blev det heller ingen radio. Men på morg-narna var alla luckor inkopplade och kvart i åtta startade morgonmusiken så att de små pensionärerna kunde vakna till vacker musik.Nedan ser du länkar som gör att du kan spela upp musiken från den tiden!  Det kan ta en liten stund innan musiken kommer igång, men sen går det snabbt när du vill byta till en annan låt.

Swedish Rhapsody / Percy Faith and his orchestra

Flickorna i Småland / Delta Rythm Boys

Rhum And Coca Cola / Andrew Sisters

In the shade of the old appletree / Mills Brothers

The little Drummer boy  / The Beverly Sisters

Siboney / Catherine Valente

Gotländsk sommarnatt / Ernie Englund

Blå anemonerna / Evert Taube

Such A Night / Johhnie Ray

Give me that old time religion / Professor Johnson and his gospel singers

Diana / Paul Anka

Ghost Riders i the sky / Waughn Monroe

Lollipop / The Cordetts

What You´ve done to me / Little Gerhard

A kiss to build a dream on / Louis Armstrong

High Noon / Tex Ritter

The river Kwai march / Mitch Miller

Too Young / Nat King Cole

Albin och Pia / Owe Thörnqvist

Love letters in the sand / Pat Boone

Deep in the heart of Texas / Ray Conniff

Hello Mary Lou / Ricky Nelson

Music, music, music / Teresa Brewer

Smoke gets in Your eyes / The Platters 


Från denna radiostudio sköttes all distribution av radio och musik till alla luckor och dagrum och även till sjuk- stugan. Här fanns även kortvågs-radio för att hålla kontakt med båtarna som var ute på dagssegling. Här fanns grammo-foner, bandspelare och inte minst en gedigen skiv-samling. De låtar som finns att lyssna till ovan blev ofta en slags "Sommisplåga" beroende på att de spelades väldigt ofta. Men det är trevligt att höra dem i dag. Hit kopplades också reportagemikrofon från t.ex. idrottsplatsen, eller "Gurkvallen" som den kallades när "Gurkan" gjorde sina första radioreportage, som givetvis gick i direktsändning till dagrum och sjukstuga.