Besök på Flygvapenmuseet i Linköping 28 april 2008


 

Den 28 april 2011 samlades ett antal herrar för att med buss åka till Flygvapenmuseet i Linköping
Där fick vi en visning och en rund-vandring. Man har lagt ner mycket arbete för att rekonstruera den DC 3:a som sköts ner över Östersjön 1952. Man har sammanställt de flesta funna delarna  och placerat

dem i en särskild avdelning i museet. Jag har tyvärr inga detalj-kunskaper om vad flygfarkosterna kallas eller har för beteckningar. Men skåda bilderna i galleriet nedan. Efter en trevlig lunch for vi vidare till Gamla Linköping som också kallas friluftsmuseum. Ett område en bit utanför Linköping

som består av en mängd fastig-heter, varav en del fungerar som museum, medan det bor folk permanent i andra.  Här finns gamla butiker, postkontor, tryckeri, repslageri mm. Ett besök reko-menderas varmt! Man blir förflyttad till en annan tidsålder.

Samling inför bussfärd till Linköping och Flygvapenmuseet.

Klicka  på de diagonala pilarna under bilden, så får du en större bild och kan se övriga bilder i bildspelet.  (30 bilder)

loading...

Gamla Linköping har många intressanta byggnader.
 

Klicka på de diagonala pilarna under bilden, så får du en större bild och kan se övriga bilder i bildspelet.  (18 bilder)

loading...